dilluns, 28 de febrer del 2011

PRESENTACIÓ EMBLEMÀTICS


Avui 28 de Febrer, a les 20.30 hores, presentem al Reial Cercle Artístic de Barcelona, l'Associació d'Establiments Emblemàtics. Està presidida per Maya Ruiz Picasso, amb el Jordi Subirà de la Cereria Subirà de la baixada de la Llibreteria com a vicepresident, el Josep M ª Roig de la Dolceria La Colmena de la Plaça de l'Angel com a secretari, i la Bea Ferrer de la Turroneria La Campana, del carrer Princesa, de tresorera. L'Alberto Mejías es fa càrrec de les relacions institucionals.

Amb aquesta associació, volem facilitar un diàleg més fluid amb les administracions, trobant una continuïtat en el negoci dels nostres associats.

Barcelona es una ciutat que s'ho mereix tot i el millor. En aquest cas cal defensar comerços i oficis centenaris que encara perduren avui dia i continuen amb la seva tasca diària i recordar altres que només son a la nostra memòria.

Volem, en primer lloc, l'ajuda del Govern Municipal per aconseguir la preservació d'aquests comerços.

També demanem el recolzament i la col·laboració de tots, les escoles d'arts i oficis, de restauració, els col·legis professionals, en general les institucions cultes de la ciutat i del país. Volem la implicació i ajuda dels gremis corresponents.

Es tracta de defensar un valuós patrimoni que no podem deixar desaparéixer.

A les darreres dècades han desaparegut més de quaranta establiments que feien part del paisatge quotidià de la nostra ciutat. 

Ignorem, quina mena de protecció tenen ara aquests establiments. Voldríem la inclusió, de forma més clara i eficaç, en un catàleg de patrimoni.

També ens plantegem que els estudiants d'art puguin ajudar a la restauració dels elements arquitectònics, de tota l'ornamentació i mobiliari d'alguns comerços que podrien lluir esplèndidament.

Actualment encara quedem uns vuitanta que pensem que tenim interès cultural i històric, i que volem continuar moltes més generacions fent la nostra tasca.

Busquem fórmules que garanteixin la conservació de l'establiment, i de la activitat.

Volem continuar i pensem que som molt importants per à la ciutat. A ningú no li convé que siguem només una ciutat globalitzada sense caràcter ni identitat pròpia.

Tenim una llengua i una història pròpies. Volem tenir més vida i durar, fer història d'una terra, Catalunya, i d'una ciutat, Barcelona, coneguda a tot arreu per la seva cultura i la seva identitat.
No les perdem.
(Redactat pel nostre portaveu Alberto Mejías)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada