dijous, 6 de febrer del 2014

NO VOLEM UN COMERÇ CLONIC

En aquest link podeu trobar un article, d'en Miquel Àngel Fraile, Secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya.

EXTRACTE:
.... efectes ... Llei d’arrendaments urbans (LAU), ... establiments que ja formen part de la història de Barcelona es veuen empesos a tancar les portes per la impossibilitat de fer front als nous imports que es demanen.

... arriba justament en un moment de crisi, i no és sinó una clatellada més a la difícil situació que viuen molts comerços de les nostres ciutats.

El cas més recent de tancament el tenim amb Joguines Monforte, i d’altres que ja s’anuncien com el del Colmado Quílez, però en tenim altres exemples, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya, com poden ser la Llibreria Catalònia, on ara obrirà un restaurant de menjar ràpid, la Llibreria Canuda, on en el seu lloc tindrem una botiga d’una gran cadena de roba, així com el Palacio del Juguete, que serà substituït per una sabateria internacional.

... no es pot pretendre que els propietaris dels immobles renunciïn als guanys que pot representar tenir un espai en un lloc emblemàtic, però també és evident que qui ha creat la riquesa en aquests carrers i avingudes han estat els comerços, que ara veuen com el seu esforç els foragita dels bons llocs que ells han creat ...

...  com gairebé sempre, arribarà massa tard, i el comerç emblemàtic està tancant sense que ningú hi posi fre.

Cal cercar un equilibri, però els legisladors no l’han sabut trobar, i, si ningú no hi posa remei, aviat ens trobarem amb uns centres de ciutat comercials clònics, sense encant ni varietat...

 ... Potser caldria replantejar-se què oferim als nostres visitants i protegir els nostres centres històrics ara que a alguns se’ls omple la boca amb el fet que “hem d’adaptar-nos a les seves necessitats”, ja que, si veuen els nostres carrers com els mateixos que tenen a casa seva, no sé fins a quin punt voldran continuar venint. Pensem-hi.

Repetim. A la web de la Confederació de Comerç de Catalunya, podeu trobar l'article sencer en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada